Tips als je op vakantie gaat met de auto naar het buitenland: Frankrijk

Autovakantie Frankrijk? Lees de tips!

De schoolvakanties hier in het zuiden zijn alweer begonnen. En over een week begint alweer de bouwvak. Het verkeer op de weg zal minder worden, want Nederlanders gaan nog heel vaak met de auto op vakantie. Heb jij al vakantieplannen deze zomer? Lees je dan wel van te voren wat meer over het land wat je gaat bezoek. Want elk land heeft zo specifieke regels.

Omdat Frankrijk al jaren het vakantieland is met stip op één, beginnen we met tips voor de autovakantie naar Frankrijk! Veel leesplezier met deze blog, en ga je op vakantie naar Frankrijk? Geniet ervan, veel plezier!

Alcoholtest

Net als in Nederland is het in Frankrijk verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvestjes mee te nemen in de auto. Daarnaast ben je verplicht om een alcohol-tester in je bezit te hebben. Stel dat je wordt gecontroleerd maar je hebt deze test niet bij je, dan krijg je geen boete. Maar de politie kan je wel verzoeken om voor de test mee te gaan naar het bureau. Als je op vakantie bent dan wil je dit soort oponthouden niet. Dus schaf voor een paar euro een alcohol-tester aan.

Milieusticker

In Frankrijk heb je permanente en tijdelijke milieuzones. Je vindt de permanente milieuzone in de binnenstad van Parijs. De tijdelijke milieuzones kunnen worden ingesteld vanaf de ring van Parijs en bij Annecy, Chambéry, departement Drome,departement Isère, Lille, Lyon, Rennes, Straatsburg en Toulouse.

Tolwegen

Rij je in Frankrijk op een autosnelweg? Dan is dat in de allermeeste gevallen een weg waar je tol voor moet betalen. Voor de poortjes van het toltraject staan altijd lange rijen.

Het is mogelijk om aan de tolpoortjes te betalen met de tolbadge, cash geld, creditcard en bankpas. Maar let op, enkele toltrajecten accepteren enkel de tolbadge of creditcard. Dus plan je autorit van te voren en bekijk welke manier van betalen voor jouw situatie het beste is. 
Als je een tolbadge aanschaft dan rij je langs alle rijen af. Je bent zo door de tolpoortjes. Voor meer informatie over de tolbadge kun je de website van de ANWB bekijken.

This entry was posted in Blog On .