Sector transport & logistiek kan rekenen op meer beroepschauffeurs

Onlangs verscheen het jaarverslag 2014 van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid). In dit verslag zijn ook cijfers opgenomen voor de divisie CCV die de theorie-examens voor aankomende beroepschauffeurs onder haar hoede heeft. Uit de jaarcijfers valt op te maken dat in het afgelopen jaar 11% meer theorie-examens werden afgenomen voor het rijbewijs C (Vrachtauto) en rijbewijs D (Bus) dan in 2013.

Naar verwachting meer praktijkexamens in 2015

Het aantal praktijkexamens voor vrachtauto en bus groeide in 2014 niet maar bleef zelfs iets achter ten opzichte van 2013. Het CCV verwacht dat de vraag naar praktijkexamens in de rest van 2015 zal aantrekken omdat de meeste theorie-examens vrij laat in 2014 werden afgenomen. De meeste chauffeurs in opleiding zullen nu nog met de praktijklessen bezig zijn ter voorbereiding op het examen.

In de speciale categorie C1 voor lichte vrachtauto’s was wel een forse stijging in examens waar te nemen ten opzichte van 2013. Het aantal praktijkexamens in de rijbewijscategorie C1 groeide van 526 in 2013 naar 1006 in 2014. Mocht de economie binnen afzienbare tijd gaan herstellen, dan kan de transportsector in ieder geval rekenen op voldoende chauffeurs zo lijkt het.

Meer geregistreerde verplichte nascholingsdagen

Mogelijk als gevolg van de afspraken die het CCV met de branche heeft gemaakt over de einddatum van 10 september 2016, is een grote groep bestaande chauffeurs nascholingen aan het volgen. Op voornoemde datum dient deze groep de verplichte nascholing van 35 uur te hebben gevolgd om verlenging te krijgen tot 10 september 2021. Wilt u meer weten over welke afspraken zijn gemaakt, kijk dan op de website van het CBR.

Theoriemiddelen voor vracht- en buschauffeur

Denkt u erover om beroepschauffeur te worden? Start uw opleiding dan met de aanschaf van het juiste theoriepakket. Alletheorieboeken.nl heeft een groot aanbod theoriemiddelen op voorraad. Variërend van vrachtwagen theorieboeken voor Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 tot en met uitgebreide zelfstudie pakketten voor de buschauffeur. Ook de internet examentrainingen nemen toe in populariteit. En uiteraard kunt u ook voor Code 95 nascholing boeken bij ons terecht.

This entry was posted in Blog On .