Ook chauffeurskaart voor Über taxichauffeurs

De particuliere chauffeursdienst ÜberPOP beheerst al enige tijd het taxinieuws. En dan vooral omdat het taxibedrijf volgens de Nederlandse wet hartstikke illegaal is. Dat is een doorn in het oog bij onder andere Staatssecretaris Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu maar ook bijvoorbeeld de landelijke taxi brancheorganisatie KNV. Volgens de staatsecretaris voldoet Über op meerdere fronten niet aan de wet. “Het gaat om het totaalpakket zoals het hebben van een taxameter en het voeren van een blauwe nummerplaat. Het gaat niet alleen om het hebben van de juiste papieren”. Aldus Mansveld. Vooralsnog werkt de overheid aan een herziening van de taxiwet. Dit zou kunnen inhouden dat Über bij invoering van de nieuwe wet in Nederland verboden kan worden. In buurland Duitsland is dit al het geval.

De chauffeurspas is verplicht voor iedere taxichauffeur

Eén ding staat buiten kijf. Wanneer u als taxichauffeur aan de slag wilt, hebt u de taxipas ofwel de chauffeurskaart nodig. Dat ziet ook Über Nederland directeur Niek van Leeuwen in. Onlangs gaf van Leeuwen aan dat hij Über taxichauffeurs wil verplichten de officiële KIWA taxichauffeurskaart te halen via het CBR. Daarnaast wordt er ook een geneeskundige verklaring verlangd. Met dit voornemen komt Über een beetje tegemoet aan de eisen van de Nederlandse taxi wetgeving en wordt de dienst een klein beetje legaler. Bij Staatssecretaris Mansveld maakte de handreiking echter niet veel los. ““Er bestaat niet zoiets als een beetje illegaal. Het is illegaal of niet illegaal”.

Taxichauffeur worden? Haal dan nu uw taxipas

Of u nu voor Über of een ander taxibedrijf wilt gaan werken, het hebben van een chauffeurskaart is als taxirijder verplicht. Voordat u de chauffeurskaart bij KIWA Register kunt aanvragen, zult u bij het CBR een taxi-examen moeten afleggen.
Wilt u meteen beginnen te leren voor het CBR examen? Kijk dan in ons aanbod taxi theorie welk leermiddel het beste bij u past. Wilt u meer weten over de taxi regelgeving? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid. Voor meer over het taxi-examen kunt u de CBR website raadplegen.

This entry was posted in Blog On .