Nog tot eind 2016 drukte praktijkexamens bij CBR

Osseforth Opleidingen deskundige rijschool Maud

Langere wachttijden voor rijexamens door een toename van 10.000 praktijkexamens dit jaar. Het CBR hoopt eind dit jaar het probleem te hebben opgelost.

Maar wat betekent dit voor jou als toekomstige rijleerling? Het behalen van je rijbewijs betekent, met uitzondering van het E-rijbewijs, eerst je theorie-certificaat halen en daarna het praktijkexamen afleggen.

Beperkte geldigheid theorie-certificaat

Het theorie-certificaat dat je ontvangt als je het theorie-examen voldoende aflegt, is 1,5 jaar geldig. Door de beperkte geldigheid is het niet verstandig om op te gaan voor je theorie-examen voordat je begint met je autorijlessen.

Je wilt voorkomen dat je dit examen opnieuw moet afleggen. Daarom schrijf je je pas in voor het theorie-examen als er een inschatting gemaakt is wanneer het praktijkexamen kan plaatsvinden. Met de extra wachttijden wordt een inschatting maken moeilijker.

Kies voor een deskundige rijschool

Een goede rijschool met ervaring kan correct jouw leervermogen inschatten. Zo ontstaat er in een vroeg stadium duidelijkheid wanneer je klaar bent voor het praktijkexamen. Met deze richtdatum in je achterhoofd plan je ook je theorie-examen.

Maud Zwakenberg van Osseforth Opleidingen gaf aan: “Ik las inderdaad het bericht dat er langere wachttijden zijn bij CBR-rijexamens. We verzorgen de rijopleidingen voor alle rijbewijzen. Wij planners van Osseforth Opleidingen merkten de drukte bij het CBR enigszins. Maar door het tijdig reserveren van de examens ondervinden onze kandidaten hier helemaal geen hinder van.”

Begin dus niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg met het leren van je auto, motor, scooter theorie of de theorie voor de rijopleiding tot beroepschauffeur.

Groeten,
Het team van Alletheorieboeken.nl

This entry was posted in Blog On .