Je moet gewoon weer leren voor het theorie-examen!

theorie leren

Enkele honderden vragen zijn aangepast of zelfs verdwenen uit het theorie-examen van het CBR. Trucjes die je eerder kon toepassen om vragen goed te beantwoorden werken niet meer.

De opleiders die garanderen dat je binnen een dag je theorie-certificaat kan halen, kunnen deze belofte niet meer maken. Er bestaat een groot verschil tussen trucjes leren, theorie stampen en je de stof eigen maken. En door de aanpassing van het examen kun je enkel slagen als je de theorie beheerst.

leerstijlen Kolb

Leren op je eigen manier

Iedereen heeft zijn eigen leerstijl. De ene manier van leren is niet beter als de andere manier. Maar het verklaart wel waarom de een beter is met een online examentraining en de ander liever in het klaslokaal zit. Een bekende theorie over leerstijlen is ontwikkeld door David Kolb een leerpsycholoog. Zijn theorie heet de Learning Style Inventory (LSI) en is het meest gebruikte model in het onderwijs en in het bedrijfsleven.

Kolb onderscheidt vier leerstijlen, de dromer, denker, beslisser en doener, en het bijbehorende leerproces bestaat uit vier fasen. Elke leerstijl heeft een voorkeur voor een van de vier fasen van het leerproces. Maar om effectief te leren zullen alle fasen doorlopen moeten worden.

Kolb raadt zelfs aan om extra aandacht te besteden aan de leerfasen die je het minst liggen, voor optimaal leerrendement.

Ben jij een dromer?

Je leert het beste met voorbeelden en neemt je daar de tijd voor. Je voorstellingsvermogen is groot, je denkt eerst na voordat je iets doet.

Het online leren van je theorie maakt het mogelijk om de theorie te leren aan de hand van animaties. Een pakket zoals Auto 3D online theorie sluit goed aan bij jouw leerstijl. Omdat je beperkte tijd, 4 maanden, toegang hebt tot deze leeromgeving, “dwingt” dit jou om voortgang te boeken. De tekst uit de animaties kun je nalezen. Het pakket biedt je dus ook een andere leerstijl aan, waardoor je de theorie je goed eigen kunt maken.

Een denker?

Logisch denken en redeneren gaat jou goed af. Zelfstandig leren uit boeken werkt bij jou het beste. Er bestaan verschillende theorieboeken voor het autorijbewijs, motorrijbewijs en brommerrijbewijs. Ook voor de beroepsopleidingen en het vaarbewijs zijn theorieboeken voorhanden.

Als je eenmaal de theorie uit het boek onder de knie hebt kun je dit het beste nog toetsen met een online examentraining, online oefenen. Juist omdat deze toetsing erg afwijkt van het leren uit een boek, zal dit een ultieme leertest voor je zijn. Vier smartphone oefenexamens voor de auto heb je al voor € 3 gekocht. Online oefenexamens zijn ook beschikbaar voor de motor, brommer, tractor, vaarbewijs, vrachtwagen en bus.

Of een beslisser?

Je kunt goed abstract denken en zoekt naar verbanden tussen theorie en praktijk. Je leert graag zelfstandig aan de hand van voorbeelden. De combinatie van een theorieboek en examentrainingen volgen is voor jou een ideale leercombinatie.

Voor het leren van het autorijbewijs bieden wij een pakket aan uitgegeven onder onze eigen naam. Het pakket Theorieboek en oefen cd-rom rijbewijs B kunnen we daarom zeer voordelig aanbieden. Ook voor de motor, brommer, vaarbewijs en de beroepschauffeur bieden we soortgelijke pakketten aan.

Toch een doener?

Je leert het beste door dingen te doen en je wilt snel resultaat zien. Daarnaast vind je samenwerken, contact met anderen, belangrijk.

De TOM theorie voor het autorijbewijs is een complete e-learning. Je werkt online een programma af met filmpjes en vervolgens krijg je iedere dag 40 examenvragen voorgeschoteld. Vragen die je goed maakt worden niet meer getoond. Je ziet direct je resultaat!

Woon je in Limburg? Dan schaf de TOM theorie aan via Osseforth Opleidingen. Zij bieden naast het pakket ook nog een klassikale eendaagse theorietraining.

Verschillende leermethodes

Het is nooit verkeerd om te kijken naar wie je bent en hoe je handelt. Inzicht in de leerstijl(en) die van toepassing zijn op jou helpt je om efficiënt en effectief te leren.

Dus succes dromer, denker, beslisser en doener met het leren van je theorie!

Groeten,
Het team van Alletheorieboeken.nl

This entry was posted in Blog On .