CBR van oud naar nieuwe stijl theorie-examens

CBR Theorie examen nieuwe stijl

20 vernieuwde of helemaal nieuwe CBR theorie examen locaties

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is afgelopen jaar begonnen met het introduceren van een nieuwe manier van theorie examens afnemen. Tot midden 2014 werden de examens klassikaal afgelegd, nu gebeurt dit individueel. Met het switchen naar het theorie examen “Nieuwe Stijl” werden ook meteen de vaak verouderde examenlocaties aangepakt. Sommige locaties verdwenen, andere werden verbouwd of gingen verhuizen. Eindhoven beet een dik jaar geleden het spits af met een flinke verbouwing. Op dit moment telt Nederland 20 nieuwe en/of vernieuwde CBR examenlocaties verspreid over alle provincies. De vestiging in Breda krijgt als laatste een volledige make-over. Het hele project zal naar verwachting begin augustus 2015 worden afgerond.

Wat is er dan nieuw bij het nieuwe CBR theorie-examen

Om te beginnen voel jij je waarschijnlijk meer op je gemak in de nieuwe en gemoderniseerde omgeving waarin je terecht komt. Het oogt er fris en niet meer zo duf als voorheen. Op de dag van het examen ga je naar de aanmeldzuil, je bergt je spullen op in de locker en wacht tot jouw reserveringsnummer aan de beurt is. Zodra je wordt opgeroepen ga je naar de “Start Theorie Examen”-balie en controleert een CBR medewerker je ID-bewijs en krijg je een tafel in de examenruimte toegewezen. Zodra je achter de examentafel hebt plaatsgenomen is er geen ouderwets antwoordenkastje meer maar wacht er een heus touchscreen scherm op je. Jaja, het CBR is eindelijk hip! Na een korte uitleg op het scherm en een oefenvraag ga je aan de slag met het examen dat 20 tot 30 minuten duurt. Het theorie-examen bestaat uit twee delen. Deel 1 gaat over Gevaarherkenning en bestaat uit 25 vragen. Deel 2 gaat over Verkeersregels en Verkeersinzicht met respectievelijk 30 en 10 vragen.

Is het CBR theorie examen aanvragen dan ook veranderd?

Nee. Het aanmelden of reserveren van je examen is niet gewijzigd. Dit kun je zoals vanouds zelf doen bij het CBR online of via de rijschool. Wat je moet meenemen op de dag van het examen staat in de mail die je na aanmelding ontvangt. Het CBR heeft een filmpje over de vernieuwingen gemaakt.

En je krijgt meteen de uitslag!

Het echt goede nieuws van het examen nieuwe stijl is dat de uitslag meteen na het maken van het examen bekend is. Deze verschijnt na de laatste vraag op het scherm. Je hoeft dus niet meer nagelbijtend de week door. Daarnaast ontvang je ook binnen 24 uur een bevestiging per mail. Laat de taart maar komen! De verschillende veranderingen hebben bij het CBR voor een positieve boost gezorgd. Examenkandidaten waarderen de nieuwe situatie met een 7. Voorheen was dit een magere 5.

Als het goed is heb je de examenstof voldoende geleerd en geoefend. Is dit niet zo? Kijk dan bij onze auto theorie leermiddelen.

Fijne zomer en succes met het halen van je rijbewijs!

Team Alletheorieboeken.nl

This entry was posted in Blog On .