Camper

Filters:

Winkelen per

Rijbewijs voor camper halen? Alle theorie hier verkrijgbaar

In 2013 heeft onze overheid de camper in een andere rijbewijscategorie geplaatst. Uw geliefde vakantie camper boven 3500 kg (en tot 7500 kg) valt nu in de categorie C1 rijbewijzen voor lichte vrachtwagens. Wilt u dus op stap met de camper, zorg er dan voor dat u het camper rijbewijs C1 op zak heeft.
Hebt u een normaal groot rijbewijs voor vrachtwagen, dan mag u vanzelfsprekend gewoon met de camper de weg op. Dit geldt overigens ook voor de als “paardenwagen” of veewagen bekend staande vrachtauto’s.

Sinds de nieuwe indeling van het vrachtwagenrijbewijs (C en C1) categorie zijn de rijbewijzen ook nog maar 5 jaar geldig in plaats van 10 jaar zoals voorheen. Wilt u uw grote rijbewijs verlengen? Houd dan rekening met een verplichte medische keuring.

Alletheorieboeken.nl heeft speciaal voor de camperbestuurder een compleet camperrijbewijs C1 zelfstudie pakket samengesteld.

Wilt u meer weten over het pakket, twijfel dan niet maar neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice 046 - 750 47 67