5 handige websites of apps voor jonge verkeersdeelnemers

handige websites of apps voor jonge verkeersdeelnemers

Ga jij bijna op voor je autorijbewijs? Of toch liever eerst het brommer certificaat halen? Dan hebben we een paar handige websites of smartphone apps voor je waar je zeker iets aan zult hebben. We hebben er 5 voor je uitgezocht en beschreven.

Web: Team Alert – Verkeersveiligheid voor en door jongeren

Stichting Team Alert is een verzameling van jongelui die maar 1 doel hebben: de verkeersveiligheid onder leeftijdsgenoten bevorderen. Dit doen ze door jou op een relaxte en leuke manier bewust te maken van je verantwoordelijkheid in het verkeer.

Wanneer je tussen de 12 en 24 jaar oud bent, heb je misschien al eens kennisgemaakt met een Team Alert project via school of op straat. Een aantal van de educatieve projecten voor de middelbare school of ROC’s komen je misschien bekend voor. Kruispunt, de ROC verkeersbattle of LaMaZien. Klinkt bekend? Van buiten school ken je misschien wel de voorlichtingsprojecten BOB, StreetTalk of FietsFix. Team Alert verzorgt namens de overheid ook de communicatie van het project 2toDrive en ze stonden aan de basis van de rijscholenkiezer.
Wanneer je nog informatie zoekt over 2toDrive, check dan dit 2toDrive informatieboekje.

Wil je meer over Team Alert weten, of weten wat je leeftijdsgenoten in het verkeer beweegt of de foto’s en video’s checken, ga dan naar de website. Misschien zie je jezelf wel terug in 1 van de StreetTalk filmpjes :)

App: Auto Reply - Veilig Verkeer Nederland

Wanneer je achter het stuur zit wil je niet afgeleid worden door je telefoon. Telefoneren achter het stuur is gevaarlijk omdat je minder aandacht hebt voor de weg. Zelfs wanneer je handsfree belt. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland de Auto Reply app bedacht. Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden toch?

Wanneer je de app tijdens het autorijden gebruikt, gaat je smartphone niet over wanneer je gebeld wordt. In plaats daarvan ontvangt degene die jou belt een sms bericht. Je kan ervoor kiezen de standaardtekst te versturen of om een eigen tekst in te stellen. Wij zouden zeker voor het laatste gaan want de standaardtekst is nogal suf. De app kan automatisch worden ingeschakeld zodra je sneller rijdt dan 10 km/u. Chill.

De Auto Reply app is er jammer genoeg alleen in een Android versie die je hier kan downloaden.
 

Web: Rijscholenkiezer.nl – Onafhankelijke rijscholenvergelijker

Rijscholenkiezer.nl is een initiatief van Team Alert en wordt ondersteund door de rijksoverheid. In de database van deze vergelijkingssite zijn alle rijscholen van Nederland én die bekend zijn bij het CBR opgenomen. Dat zijn er heel wat. Daarom kun je op de site gemakkelijk zoeken op plaatsnaam, postcode of op de naam van de rijschool zodat je meteen de voor jou relevante opleiders te zien krijgt. Vergelijk op je gemak alle rijscholen in de omgeving en maak een doordachte keuze uit deze betrouwbare bron.

Tip van Alletheorieboeken.nl: Heb je een selectie gemaakt, ga dan ook even langs bij de rijschool of bezoek de website zodat je een nóg betere afweging kan maken.

Met de vergelijker krijg je niet domweg een overzicht van rijscholen in de omgeving voorgeschoteld. Rijscholenkiezer.nl is veel meer en geeft bijvoorbeeld ook informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een bij jou passende rijschool. Denk aan: tips, welke soorten rijopleidingen zijn er, lesprijzen en lessen, slagingspercentages en beoordelingen van de aangesloten rijopleiders. Ook verschijnen er met regelmaat artikelen op de site.

Dus, zoek een auto rijschool die bij je past via rijscholenkiezer.nl

App: Onderweg – Verkeer, parkeren en tanken – ANWB

Dat de ANWB auto theorieboeken levert en je komt helpen wanneer je met pech langs de weg staat, dat weten we wel. Wat misschien minder bekend is, is dat de ANWB ook een aantal heel zinvolle smartphone apps aanbiedt. En dat ook nog gratis!

Met de “Onderweg” app heb je alles binnen handbereik wanneer je van A naar B reist met de auto. Verkeersinformatie, routes, een auto/OV-planner, samenrijden, ja zelfs de benzine en autogas (LPG) prijzen kun je inzien. Zodra je op de plaats van bestemming aankomt tijdens een dagje uit, gebruik je de app om een geschikte parkeergarage te vinden. 

Dat ANWB in Nederland een vooraanstaande partij is blijkt uit het feit dat belangrijke dataleveranciers zoals TomTom, Directlease en Yellowbrick hun data ter beschikking stellen. En dit allemaal om jou van dienst te zijn wanneer je onderweg bent. Pech met de auto? Geef via de app je locatie door en de Wegenwacht wwet precies waar jij je bevindt. Je bent in no-time weer op weg.

De “Onderweg” app is verkrijgbaar in een Android en een IOS versie.

Web: Handige downloads via good old CBR

Wanneer je al op deze blog terecht bent gekomen, dan weet je zeker van het bestaan van het Centraal Bureau Rijvaardigheid, het CBR. Je weet dat je er ooit mee in aanraking komt wanneer je een rijbewijs wil gaan halen. Maar wist je ook dat de website van deze organisatie een heleboel handige documenten aanbiedt om te downloaden? Je vindt er informatie over examen doen voor de auto, examen doen voor de bromfiets, informatie over het praktijkexamen 2toDrive maar ook hoe het er aan toe gaat op de dag van het theorie-examen. Heb je om welke reden dan ook het theorie examen niet kunnen doen maar wel al betaalt? Een formulier voor het terugvragen van examengeld is ook te downloaden.

Ga voor een overzicht van alle downloads naar cbr.nl

 

This entry was posted in Blog On .